Moderne pelgrims

In het boek Moderne pelgrims worden 13 mensen geïnterviewd over hun ervaringen met pelgrimage.

VOLZIN heeft in de eerste helft van 2022 een mooie serie interviews met hedendaagse pelgrims gepubliceerd. Deze serie is aangevuld met een aantal nieuwe interviews en samen vormen zij dit boek. Het geeft een heel divers beeld van pelgrimage anno nu. De geïnterviewden hebben verschillende religieuze, culturele en maatschappelijke achtergronden, maar zijn allemaal ‘moderne pelgrims’.

‘van je Uiterwaarden naar je Innerwaarden’

“In één dag loop je van de Uiterwaarden naar je Innerwaarden, licht Frans-Willem Deliën toe. Hij ontwikkelde de Pilgrimage in a Day, waarmee hij mensen wil uitnodigen om hun eigen pad te creëren. Het pelgrimspad is de uitnodiging: Het is jouw levenspad, bepaal zelf vooral jouw persoonlijke route. Je dompelt je onder in de eenvoud, de kracht en de schoonheid van de natuur. Dan sta je open om ook zelf aan de wandel te gaan.”

Het Boek Moderne pelgrims is te bestellen via (link YouBeDo). Een deel van hetgeen je betaalt gaat naar de herberg MedeVaartOord het Veerhuis Voor de Aarde in Varik, waar deze Pilgrimage in a Day haar plek heeft gevonden.