Tijdens mijn Pelgrimage naar Santiago de Compostella was er één zin die constant in mijn gedachten kwam. Bij aankomst in Santiago de Compostella gaf iemand mij zelfs een papiertje in mijn handen met deze tekst:

Be the Change you Wish to See in the World

In de jaren daarna heb ik veel gespeeld met deze zin. Het valt mij op dat wanneer je hem steeds korter maakt het ook steeds eenvoudiger wordt.

Be the Change you Wish to See in the World

Be the Change you Wish to See

Be the Change you Wish

Be the Change

Be

Tijdens mijn pelgrimage kwam later nog een andere zin herhaaldelijk tot mij

Looking at the man in the Mirror  

Ik ben jarenlang bewust en vaak ook onbewust met deze beide zinnen op pad geweest. In 2020 hebben zeer grote veranderingen in mijn leven plaatsgevonden. Eén als gevolg van mijn eigen beslissing en de ander gebeurde gewoon en daar was de dood even heel dichtbij. Toen vielen een aantal zaken voor mij op hun plek.

In deze periode zijn beide zinnen voor mij samengekomen en vormen zij een wezenlijke zin die mij motiveert, richting geeft en het uiteindelijk ook gewoon heel eenvoudig maakt. Het is mijn streven om volledig mezelf te zijn en altijd voor de Liefde te kiezen. Ik ga hiermee naar bed en sta hiermee op. Ik probeer hier iedere dag naar te leven en dan kan ik mijzelf in de spiegel aankijken en herkennen dat: