You are currently viewing De Pilgrimage in a Day is jarig! 

Via de Uiterwaarden naar je Innerwaarden 

De Pilgrimage in a Day staat inmiddels op eigen benen. Ze is net 1 jaar en wat heeft ze zich snel ontwikkeld. Een pelgrim vertelt dat vooral in het eerste geboortejaar de meest revolutionaire groei plaatsvindt. Nou dat klopt. Ze heeft inmiddels vele pelgrims mogen verwelkomen. Allemaal hebben ze niet alleen een pelgrimage voor zichzelf via de Uiterwaarden naar hun Innerwaarden gemaakt, ze hebben ook waarde toegevoegd aan de Pilgrimage in a Day die niet alleen voelbaar is in Het Veerhuis in Varik maar ook als een soort eerbetoon aan de prachtige natuur zelf. 

Het is bijzonder om te ervaren dat mensen haar vaker komen bezoeken met vraagstukken waar ze een antwoord op willen. Naast dat de Aarde ons draagt en een zekere energie heeft, is het ook voelbaar dat de pelgrims energie aan de Aarde hebben toegevoegd. 

De Pilgrimage in a Day nodigt je uit om haar zo vaak te komen bezoeken als dat je wil. Je hebt immers levenslange toegang 😊  

En wat is er veel ontstaan in dat eerste jaar. Het mooie is dat niet alleen veel mensen een ingeving of antwoord hebben ontvangen maar dat ze ook veel mensen heeft geïnspireerd om daadwerkelijk in beweging te komen en een ander pad in te slaan. Een pelgrim heeft haar baan opgezegd, een ander is minder gaan werken, en velen hebben andere stappen gezet op hun levenspad.  

 

Naast mensen met hun individuele motivatie om haar te lopen zijn er ook ondernemers en organisaties die gebruik maken van hetgeen zij te bieden heeft. Ook verschillende coaches en consultants hebben haar gelopen en gaan haar inzetten en haar kwaliteiten gebruiken in hun begeleiding van klanten om versnelling of zelfs doorbraken te creëren in de veranderingsprocessen die soms tijdelijk vastzitten. 

De Pilgrimage in a Day: Natuurlijke Groei 

Het is spannend om te zien hoe de Pilgrimage in a Day zich ontwikkelt. Ze biedt mensen en organisaties de gelegenheid om beweging te creëren op hele uiteenlopende gebieden waar verandering geweest is. Daarnaast is de wens dat ook op andere mooie plekken op de Aarde een Pilgrimage in a Day ontstaat waar mensen op een goede manier voor de plek zelf, de mensen en de Pilgrimage in a Day zorgen. Dit zijn plekken die pelgrims ondersteunen op hun levenspad.  

 

Op 1 november 2022 is de proefloop van een nieuwe Pilgrimage in a Day! 

 

Pilgrimage in a Day – Kunstenaar Spirit
Waar in het Veerhuis te Varik de Aarde centraal staat, zal bij haar broertje de Kunstenaar Spirit centraal staan. Een prachtige boerderij waar een kunstenaar woont en voor zorgt, is de herberg waar je als pelgrim welkom bent. De natuur en de cultuur leent zich om je als ware kunstenaar te verbinden met Spirit en je te laten leiden door haar.  

Pilgrimage in a Day – naar Rome
Dichterbij huis is zij nu voorzichtig aan het onderzoeken of er misschien een nieuwe pelgrimage mag ontstaan die pelgrims uitnodigt om zich naar de overkant van de rivier Waal te laten overzetten en naar Rome te lopen. Aangezien er natuurlijk vele wegen naar Rome leiden, vraagt het zorgvuldige aandacht om de route uit te zetten en misschien moeten wij deze wel grotendeels vrij laten voor eigen invulling. Ieder creëert immers haar eigen pad…

Pilgrimage in a Day – Voor de Aarde
De Pilgrimage in a Day is nauw verbonden met de Krui-tocht een Pelgrimage Voor de Aarde. Een aansprekend voorbeeld is dat Henry Mentink tijdens zijn proefloop van de PiaD heeft bedacht dat deze pelgrimage wel eens kan leiden tot een volgende namelijk de Krui-tocht een Pelgrimage Voor de Aarde. Deze Pelgrimage is inmiddels met veel plezier en succesvol gerealiseerd. Met als afsluiting de ontmoeting met de heer Lazare Eloundou directeur World Heritage van de UNESCO in Parijs. 

Dit was een symbolische actie om de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst te plaatsen en inmiddels terug in Het Veerhuis in Varik zijn wij de plannen aan het maken voor de komende periode. Waar richten wij ons op de komende 7 jaar en wat zijn dan de stappen die wij nu de komende tijd hebben te zetten. 

Een bijzonder moment tijdens de Pilgrimage voor de Aarde. Henry Mentink ontmoet de heer Lazare Eloundou, directeur World Heritage van de UNESCO in Parijs.

De Pilgrimage Voor de Aarde naar de UNESCO doet ons nadenken over wat nu eigenlijk WereldErfgoed Waardig is. Voor de Pilgrimage in a Day is het vrij eenvoudig, het gaat gewoon om onze verbinding met de Aarde. Mensen kunnen zich in vele werelden begeven maar er is maar 1 Aarde waar wij allemaal op leven en afhankelijk van zijn. Het is de kunst om te zien en ervaren dat Aarde Waardig Handelen in ons eigen belang en dat van anderen is. Nu en voor onze toekomst.

Ze biedt mensen en ook organisaties de gelegenheid om via de natuur van de Uiterwaarden naar je Innerwaarden te lopen en jezelf daarbij af te vragen wat
Aarde Waardig Handelen voor jou is en hoe je hier vervolgens ook naar kunt handelen.

De Pilgrimage in a Day ondersteunt mensen en organisaties om in beweging te komen door ze te verleiden, inspireren, enthousiasmeren en waar nodig een duwtje te geven om zelf te ervaren en voor jezelf vorm te geven wat Aarde Waardig is. Niet alleen door het begrip met je verstand te benaderen en er in een kantoor over te praten in ongetwijfeld vaak mooi sessies. Nee ze nodigt je uit om het persoonlijk te ervaren en misschien zelfs te voelen wat dit met je doet en wie weet wordt wel iets heel diep van binnen geraakt waarvan je direct herkent; dit klopt, dit voelt goed. Dit wil ik.

Om met dit Aarde Waardige vraagstuk te gaan lopen, kun je gebruik maken van twee gidsen
te weten Henry Mentink en Frans-Willem Deliën. Wellicht brengt dit je net even die richtinggevende vraag, antwoord of creatieve gedachte die je zoekt.

Je bent van harte Welkom in het Veerhuis in Varik, herberg MedeVaartOord voor pelgrims. 

De Pilgrimage in a Day is looking forward to welcoming you!


Ps. de Pilgrimage in a Day heeft vanaf haar geboorte ook de belangstelling van de pers en een recent interview over haar wordt zelfs opgenomen in het boek Moderne Pelgrims dat binnenkort uitkomt.

Kom in contact via e-mail: frans-willem@fwdworld.com of telefonisch: 06 – 38 60 05 04