Pilgrimage in a Day

De Oorsprong

Frans-Willem Deliën

“vind je het goed als ik 1 dag meeloop?”

Begin juli 2014 bracht ik een vriend naar Zuid-Frankrijk voor de start van zijn pelgrimage naar Santiago de Compostella vanaf Joia (Carcassonne). De avond voor zijn vertrek vroeg hij mij “wat doe jij morgen”. Mijn antwoord: “vind je het goed als ik 1 dag meeloop?”

 

Dit is een wandeling geworden van 1.400 km tot zelfs voorbij aan Santiago naar Fisterra, het einde van de Aarde. Iedere dag, 6 weken lang, is een pelgrimage geweest. Ik wandelde iedere dag ‘forward’ naar het einddoel en tegelijkertijd liep ik steeds dieper bij mijzelf naar binnen.

De eenvoud, kracht en puurheid van de natuur en het wandelen hebben de ruimte gecreëerd waarbinnen ik deze innerlijke reis heb kunnen maken. Alles waar ik mij toe te verhouden had, heeft zich laten zien. Mijn pelgrimage heeft mij vele inzichten gebracht en heeft mij verrijkt. Ik ben naar mijn persoonlijke verbinding met de bron, mijn Zero-Point gewandeld. 

 

Binnen 1 week na thuiskomst wist ik dat ik deze ervaring wilde delen en verder brengen omdat het in al haar eenvoud mensen zoveel kan brengen.

Jezelf een break gunnen en even uit de gebruikelijk invulling van je dagelijkse leven stappen is bijzonder waardevol. Ik begrijp dat het niet iedereen gegeven is om spontaan 6 weken 1.400 kilometer te gaan lopen en dat hoeft ook niet. Nu 7 jaar later kan dit in een veel kortere tijd namelijk in 1 dag!

Frans-Willem Deliën
Pelgrim voor de Aarde

 Ps. Zelfs ervaren Santiago Pelgrims hebben tot hun verbazing en enthousiasme ervaren dat een pelgrimage in 1 dag kan!